Postoji puno vrsta zamoraca. Oni se djele na dugodlake, kratkodlake i bezdlake
dugodlaki zamorci


~PERUVIAN~
Vrsta koja ima najdužu dlaku od svih zamoraca.Dlaka im doseže duljinu čak do 15 cm.Njihova dlaka je svilenkasta a ne gruba kao kratkodlakim zamorcima (nekim vrstama kratkodlakih zamoraca).Vrsta Peruvian često pobjeđuje na izložbama baš zbog njihove dlake.Dužina i mekoća njihove dlake ih čini posebnom vrstom.
TEŽINA ODRŽAVANJA DLAKE: Teška ali ne pretjerano teska.
ŠIŠANJE: Samo ljeti ali ne previše ih šišati.
ČEŠLJANJE I ČETKANJE: Svaki dan.SHELTIE
Ova vrsta je slična vrsti Peruvian ali ima kraću dlaku.Dlaka im doseže duljinu samo 7-10 cm.Nisu teški za održavanje.Dolaze u svakakvim bojama.Mladi ove vrste nemaju ravnu dlaku čim se rode nego im se dlaka ravna kako stare i kako im dlaka raste.

TEŽINA ODRŽAVANJA DLAKE: nije teško održavanje kao kod Peruviana

Ova vrsta se još naziva i Silkie ali pretežno je nazivaju Sheltie.

LUNKARYA
Ova vrsta je prepoznatljiva po svojoj kovrdžavoj dlaci koja je dugačka.Lunkarya također puno puta pobjeđuje zbog svoje dlake.Kada su maleni dlaka im nije toliko kovrdžava.Dolaze u puno boja.Rijetka su vrsta.
TEŽINA ODRŽAVANJA DLAKE: 10


MERINO
Merino je vrsta zamorca koja ima kovrčavu ali ne jako dugu dlaku.Dlaka doseže samo do 5 cm a može i do 7 cm.Bebe zamoraca ove vrste imaju isto lagano kovrčavu dlaku.Rijetka je vrsta.
TEŽINA ODRŽAVANJA DLAKE: 7TEXEL 
Ova vrsta zamorca je vrlo slična vrsti Merino.
Merino i Texel se ne razlikuju puno.Ali obje vrste su vrlo rijetke u Europi.Texel ima dlaku kojoj nije potrebno redovito češljanje.
TEŽINA ODRŽAVANJA DLAKE: 5