welcome svi ljubitelji zivotinja!!! Ovo je forum posvecen bas svim kucnim ljubimcima!! Ako imate ljubimca ili samo volite zivotinje ovo je pravi forum za vas!!! uraZabavite se!!! mjausmajli

forum

Buhe kod kunića

Ići dole

Buhe kod kunića

Počalji od Admin taj Pet Jun 17, 2016 7:42 pmS obzirom na opisano, moguće je da Vaš kunić ima buhe, koje s njega skoče na Vas, ubodu i opet se vrate na kunića. Na mjestu uboda se obično javi alergijska reakcija, crvene boje i praćena svrbežom. Slično kao i ubod komarca, mjesto uboda buhe se može tretirati kremama koje smiruju svrbež (npr. Synopen krema).

 

Buhe su ektoparaziti i napadaju mnoge životinjske vrste (pas, mačka, mali glodavci, zečevi...), uključujući i čovjeka. Spadaju u beskrilne insekte s dobro razvijenim zadnjim parom nogu koji im služi za skakanje.

Buhe se uglavnom zadržavaju na tijelu kunića. Kad spolno sazriju, nesu jajašca koja lijepe na dlaku, a kad se sasuše padaju na podlogu. Iz jajašaca se razviju nezreli oblici buha, koji se hrane organskom tvari iz stelje, dok se ne razviju u odrasle jedinke koje traže nosioca.
 
Pošto se zadržavaju u stelji i pukotinama kaveza potrebno je tretirati i kavez, a po potrebi i prostoriju u kojoj je kunić boravio ako ste ga puštali iz kaveza. Kavez i okolinu možete poprskati preparatom Biokill, uključujući i tepihe. Biokill je tekući insekticid i akaricid koji se ne ispire, djeluje 4 tjedna, biološki je razgradiv i bez mirisa, ne ostavlja tragove. U našim trgovinama, osim Biokilla, možete nabaviti Pet soft sprej - vodena otopina prirodnih ulja i njihovih derivata i voćne kiseline, koja se koristi za uništavanje nametnika na koži, krznu, dlaci i perju kućnih ljubimaca. Njime možete poprskati kunića, kao i sva mjesta gdje kunić boravi. Prodaje se u pakiranjima od 200 ml i od 500 ml.
 
Od preparata koji možete staviti neposredno na kunića u ljekarnama Pet centra možete pronaći Advantage ampulu za mačke i kuniće kućne ljubimce, koja se koristi za: 
- sprječavanje i suzbijanje invazije mačaka buhama (Ctenocephalides spp.), 
- pomoć u liječenju i strateškoj kontroli alergijskog dermatitisa mačaka uzrokovanog buhama, 
- sprječavanje i suzbijanje invazije kunića buhama (Ctenocephalides spp.).
 
Kuniću se razmakne dlaka, tako da bude vidljiva koža na gornjem dijelu vrata, tj. uz bazu lubanje. Stavi se vrh tube na kožu i čvrsto istisne sadržaj nekoliko puta izravno na kožu. Jednokratnom aplikacijom sprječava se infestacija kunića buhama do tjedan dana.

Apulom Advantage ne smije se tretirati mačiće mlađe od 8 tjedana, kuniće mlađe od 10 tjedana niti kuniće koji se koriste za prehranu ljudi.
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 400
Datum upisa : 15.06.2014
Godina : 13
Lokacija : crna gora,niksić

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC7sns2rofYA0f7rzzjF4VOQ

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu