welcome svi ljubitelji zivotinja!!! Ovo je forum posvecen bas svim kucnim ljubimcima!! Ako imate ljubimca ili samo volite zivotinje ovo je pravi forum za vas!!! uraZabavite se!!! mjausmajli

forum

Da li je moj hrčak mužjak ili ženka?

Ići dole

Da li je moj hrčak mužjak ili ženka?

Počalji od Admin taj Ned Okt 25, 2015 12:13 pm


Određivanje pola kod hrčaka može biti otežano, posebno ako su premladi ili ukoliko nemate drugog hrčka s kojim biste uporedili svog. Razlike među polovima su slične kod svih vrsta – sirijskog, patuljastog i kineskog hrčka. Okrenite hrčka na leđa kako biste pogledali stomak. Prekrijte rukom hrčka, i blago ga okrenite na leđa, ili ga uhvatite za vrat. Držite ga u blago uspravnoj pozi, koja će vam pomoći da utvrdite da li su prisutni testisi.
Anogenitalno rastojanje 

Najsigurniji način da utvrdite pol je posmatranje anogenitalne regije. Ovo je rastojanje od genitalnih otvora i analnog otvora. Ovo rastojanje je mnogo manje kod ženki nego kod mužjaka (zapravo, otvori se teško raspoznaju kod ženki, dok su kod mužjaka odvojeni za oko 3.5 cm). 

Druge razlike: 

- Zadnji deo leđa kod mužjaka je blago uzdignut i zaobljen za razliku od ženki (posebno vidljivo kod kineskih hrčaka). 
- Mužjaci često imaju prepoznatljiv skrotum sa testisima nakon četvrte nedelje života, iako testisi mogu da budu uvučeni. 
- Samo ženke imaju bradavice.
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 400
Datum upisa : 15.06.2014
Godina : 14
Lokacija : crna gora,niksić

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC7sns2rofYA0f7rzzjF4VOQ

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu